A Las Vegasban zajló, G2-es besorolású US Openen magyar idő szerint szerda hajnalban ért véget az első, magyar érdekeltségű versenynap. Egyetlen kadet indulónk, a tavalyi Európa-bajnok Molnár Bendegúz egészen a fináléig jutott, ahol a tavalyi világbajnok egyetlen ponttal tudta csak megnyerni a döntőt ellene.

Molnár Bendegúznak (kadet, 37 kg) már a legjobb 32 közé kerülésért mérkőznie kellett, az amerikai Liang ellen 17-8-as győzelemmel melegített a további küzdelmekre. Pontgazdag második összecsapás várt rá a következő körben, a szintén hazai pályán szereplő Power erejéből ugyan 18 pontra futotta a tavalyi kadet Eb győztese ellen, de Bendegúz erre 34 ponttal válaszolva masírozott a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntőben az amerikai Vang ellen már szorosabb mérkőzést vívott, de 19-18-ra itt is nyerni tudott a magyar fiú. A négy közé kerülésért rendezett összecsapáson újabb amerikai akarta útját állni, de Allen 14-5-ös legyőzésével már biztosan érmes volt.

A fináléba kerülésért újabb egyesült államokbeli taekwondóst pipálhatott ki, Cullinane elleni 6-2-es sikere azt jelentette, a tavalyi világbajnok, mexikói Salazarral találkozhatott a döntőben. Ott 3-1-re vezetett a közép-amerikai ellen az első menetet követően, de Salazar fordított, és 5-3-as előnnyel várhatta az utolsó felvonást. Ott ismét Bendegúz volt a jobb (4-3), de így egy pontot megőrzött előnyéből a mexikói, megnyerve a US Opent, míg Molnár Bendegúz ezüstérmet nyert a tengerentúli viadalon.

Eredmények-US Open 01.30.

Szerdán három magyarért szoríthatunk. Kopcsik Laura (junior, 49 kg) az amerikai Schlamp ellen kezd a legjobb 16 közé kerülésért, Józsa Levente (junior, 55 kg) a kanadai Parkkal találkozik a 32-be jutásért, míg Berei Béla (junior, 63 kg) a 32 között az amerikai Todoroviccsal mérkőzik.