Elkészült az őszi Ifjúsági Olimpiára kvalifikáló, tunéziai verseny sorsolása. Pénteken és szombaton három magyarért szoríthatunk, akik ha a legjobb hét között zárnak, biztosan ott lesznek Buenos Airesben.

A nyári olimpia előszobájának is tartják az Ifjúsági Olimpiát, ahol a fiatalok beleszagolhatnak az ötkarikás hangulatba. Az egyre rangosabb sorozatból a taekwondo sem maradhat ki. Pénteken Kopcsik Laura (44 kg) és Berei Béla (73 kg), szombaton Józsa Levente (55 kg) lép pástra, hogy októberben ott lehessen Buenos Airesben.

Kopcsik Laura a román Bajannal kezd a 32 közé kerülésért, Berei Bélának a venezuelai Noguera jutott szintén a 64 között.

Sorsolás 1. nap

Szombaton Józsa Levente a mexikói Fonsecával mérkőzik a 32 közé jutásért.

Sorsolás 2. nap

A buenos aires-i ifi olimpián a súlycsoportok legjobb nyolc versenyzője lesz jelen, ez azt jelenti, a negyeddöntőbe kerültek kvalifikálják magukat az ötkarikás játékokra. Azonban a házigazda argentinok is indíthatnak versenyzőt három női és három férfi súlycsoportban, attól függetlenül, sikerült-e kvalifikálniuk vagy sem, azaz könnyen lehet, hogy a legjobb hét hely valamelyikén kell végezni a kvótához. Ezt a versenykiírás alapján az alábbi módon rangsorolják az előttünk álló kvalifikációs versenyen.

Patakfalvy Miklós, a magyar szövetség elnöke is a helyszínen van már

1. Döntő győztese

2. Döntő vesztese

3. Elődöntő vesztese (1. helyezettől vereséget szenvedő)

4. Elődöntő vesztese (2. helyezettől vereséget szenvedő)

5. Negyeddöntő vesztese (1. helyezettől vereséget szenvedő)

6. Negyeddöntő vesztese (2. helyezettől vereséget szenvedő)

7. Negyeddöntő vesztese (3. helyezettől vereséget szenvedő)

8. Negyeddöntő vesztese (4. helyezettől vereséget szenvedő)

A fiatalok nem utaznak haza a kvalifikációs verseny után, ugyanis szintén Hammamet ad otthont a junior világbajnokságnak jövő hétfőtől csütörtökig.