A junior világbajnokság első, magyar érdekeltségű napján Józsa Levente a nyolcaddöntőig jutott, Kopcsik Laura egy körrel hamarabb búcsúzott. Zárásként Berei Béla csütörtökön lép pástra.

Józsa Levente (55 kg) könnyedén nyerte első mérkőzését, a legjobb 64 között az afgán Nikzad ellen folyamatosan növelte előnyét és végül a második menet végén pontkülönbséggel pontot is tett a nyitómeccs végére (33-7). A Fülöp-szigeteki Chavez ellen is jól kezdett a következő körben, ő szerezte az első pontot, a második menet végére pedig 13-4-re vezetett és magabiztos győzelemmel jutott a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntő azonban a végállomást jelentette. Az Ifjúsági Olimpia kvalifikációs versenyén verhetetlennek bizonyuló orosz Popov szinte végig vezetve a mérkőzésen végül 35-26-ra nyert, Levi volt idáig az egyetlen, aki igazán meg tudta szorítani.

Kopcsik Laura (49 kg) az orosz Rakotoanosy-val mérkőzött a legjobb 32 közé kerülésért rendezett mérkőzésen, amit sikerrel abszolvált a magyar lány. A következő fordulóban az ifi olimpiai kvótaszerző versenyen pár napja ezüstérmet nyerő, kínai Cao ellen lépett pástra. 0-0-s első menet után a másodikban az ázsiai hárompontos előnyre tett szert. A záró etapban csak szépíteni sikerült az eredményen, egyenlíteni már nem az igen szoros találkozón.

Berei Béla a 68 kg-osok mezőnyében csütörtökön lesz érdekelt.