K-pop, taekwondo, kalligráfia műhely és gasztroshow is várja az érdeklődőket a 4. Koreai Kulturális Fesztiválon szeptember 22-én Budapesten. A koreai kultúra legnagyobb hazai rendezvényén több mint 30 különböző programból válogathatnak a látogatók – a tradicionálistól a popkultúráig minden lesz, ami koreai.

A Koreai Kulturális Központ egynapos fesztiválján húszpercenként új programmal szórakoztatják a közönséget a nagyszínpadon fellépő k-pop cover vagy éppen tradicionális koreai tánc csapatok, a Magyar Taekwondo Szövetség saját standdal lesz jelen. A tematikus standokon autentikus ételeket kóstolhatnak – Cris Lee, a koreai konyha szakértője főzőshow-jában egy jellegzetes háromfogásos koreai menü elkészítését mutatja be a közönségnek –, kézműves műhelyeken vehetnek részt, népi táblajátékokat tanulhatnak a koreai kultúra iránt érdeklődők.

A fesztivál kiemelt eseménye a divatvilág elismerését a természetes szépség és a színekkel való merész játék elegáns egyensúlyával kivívó Park Seong Hee sminkmester k-beauty bemutatója. Park New Yorkban él, és olyan művészekkel dolgozik együtt, mint Roe Ethridge, Sebastian Faena és Greg Harris. Számos munkája a Vogue, Elle és Harper’s Bazaar címlapjára került, de rendszeresen látható többek között Victoria Beckham, Prada, Nina Ricci, Givenchy, Valentino, Louis Vuitton, Miu Miu divatbemutatókon is.

A fesztivált a szöuli TAGO együttes dobkoncertje zárja. Az Edinburgh Fringe visszatérő fellépői tradicionális koreai ütős hangszerekkel és harcművészeti mozdulatokkal teremtenek erőteljes és érzéki zenei élményt.

A programokra a belépés ingyenes.