Az MTK színeiben Athénban pástra lépő Patakfalvy Luca aranyérmes lett az 53 kg-osok mezőnyében. Nővére, Csenge ötödik lett.

A háromnapos Görög Openen két magyarért szoríthattunk a nyitónapon. Az 53 kg-osok között Patakfalvy Luca kalandos körülmények között ért fel a dobogó legfelső fokára. Előbb simán vert egy görög riválist 11-2-re, majd három mérkőzése is döntetlenre végződött, de mindháromnál ő örülhetett a végén. A negyeddöntőben egy bolgár ellen 4-4-gyel zárt, majd nyert aranyponttal 2-0-ra. A döntőbe kerülésért egy némettel ért el döntetlent (9-9) és nyert újfent 2-0-ra a negyedik felvonásban. A fináléban – keretbe foglalva a napot – újabb hellén következett, aki ellen 3-3 lett a végeredmény. Aranypont nem született, a szabályok értelmében a több, nem pontot érő, bevitt találat döntött Luca javára és lett aranyérmes.

Nővére, Patakfalvy Csenge (62 kg) pontkülönbséges (26-6-os) sikerrel nyitott, majd a negyeddöntőben csupán egyetlen ponttal (11-12) kapott ki egy másik helléntől és lett ötödik

EREDMÉNYEK