A Varsóban vasárnapig tartó 21 éven aluliaknak rendezett Európa-bajnokságon pénteken és szombaton volt magyar versenyző érdekelt. A magyar válogatott ezúttal érem nélkül zárta a kontinenstornáját.

Pénteken öt magyar is pástra lépett a négynapos lengyelországi Eb-n, azonban csak Kopcsik Laura (49 kg) tudott mérkőzést nyerni. Az első körben aranyponttal verte az orosz Bianka Lagert, és jutott a legjobb 16 közé. Ott viszont 7-0-ra kikapott a cseh Dominika Hronovától, így búcsúzott az Eb-től.

Ugyanebben a súlycsoportban Patakfalvy Luca a lehető legkisebb vereséget szenvedte el a 16 közé kerülésért rendezett mérkőzésen. Az olasz Sarah Al Halwani ellen 8-8-ra végzett, aranypont nem született a ráadásban, a számítógép pedig az olaszt hozta ki győztesen, övé volt a több, pontot nem érő találat.

Patakfalvy Csenge (62 kg) az első mérkőzésén 6-5-ös vereséget szenvedett a lengyel Karolina Ziejewskától, így nem jutott a legjobb 32 közé. Ugyanebben a súlyban a legjobb 32 között Gadácsi Dorottya 23-4-es vereséget szenvedett a török Ikra Kayirtól, így ő sem folytathatta a versenyzést.

Józsa Levente (58 kg) egy ponttal kapott ki első meccsén, a francia Sebastien Alesio 17-16-ra győzött és jutott a legjobb 32 közé.

A szombatra maradt két fiú biztatóan kezdett. Berei Béla a legjobb 32 között rendezett találkozón az utolsó pillanatokban kapott találattal 9-9-re végzett a finn Otso Saarinen ellen. Az aranypontot a magyar fiú vitte be egy fejtalálattal és jutott tovább. A 8 közé kerülésért rendezett találkozón viszont 14-7-re kikapott az orosz Grebenyuktól.

Egyházas András a fehérorosz Pavel Hatsillo elleni 7-5-ös győzelemmel mutatkozott be és jutott a legjobb 32 közé. A folytatás is még jól sikerült, a görög Athanasios Kalliaras ugyan 22-14-re vezetett ellene, de mivel begyűjtötte a 10. intését, azaz leléptették. Andrásnak a végállomást a nyolcaddöntőben a holland Zaouia jelentette, aki ellen 21-13-as vereséget szenvedett.