A Taekwondo Humanitárius Alapítvány (THF), a Nemzetközi Taekwondo Szövetség (WT) és a Nemzetközi Tollaslabda Szövetség (BWF) képviselői Svájcban írtak alá megállapodást arról, közösen hirdetik a sporton keresztül közvetíthető békét, emberséget és fejlődési lehetőségeket.

A Lausanne-ban rendezett találkozón a megállapodás aláírása után Chungwon Choue, a WT és a THF vezetője úgy fogalmazott, mivel a World Taekwondo mottója, hogy a béke sokkal értékesebb a győzelemnél, a mostani megállapodás tovább erősíti a WT humanitárius, pacifista tevékenységét a nagyvilágban.

– A taekwondo és a sport önmagában is fontos pillére a békének világszerte, és örömmel vettük, hogy a jövőben a tollaslabdázókkal szorosabban együttműködve tudunk tevékenykedni ezen a téren – nyilatkozta Choue.

Poul-Erik Høyer, a Nemzetközi Tollaslabda Szövetség elnöke izgatottan várja a közös munkát, különösen a Jordániában zajló békeprojektet. – A tollaslabda mindenki sportja és jó lehetőséget látunk, hogy taekwondósokkal együtt dolgozhassunk és sportolási lehetőséghez juttathassuk a fiatalokat, akiknek erre nem lenne lehetősége.