A csütörtökön kezdődött, második European Multi Games elnevezésű torna nyitónapján öt magyar is pástra lépett Szófiában, ahol két hölgy is a negyeddöntőig verekedte magát.

Kopcsik Laura

A bolgár G1-es besorolású kontinenstornán ma az U21-es korosztály volt érdekelt. Kopcsik Laura (49 kg) bemutatkozó találkozóján pontkülönbséggel (21-1) verte első ellenfelét, az olasz Elvira Costantinit a legjobb 16 közé kerülésért rendezett találkozón. Második meccsén sem kegyelmezett, nagy arányú győzelemként könyvelhette el (26-0-ás pontkülönbséges siker) a horvát Iva Horvatics elleni összecsapást és jutott a nyolc közé. Ott azonban az orosz Arina Puchko 8-3-as győzelemmel jutott a legjobb négy közé, Laura így az ötödik helyen zárt.

Gadácsi Dorottya

Így tett Gadácsi Dorottya (62 kg) is. Kezdésként a nyolcaddöntőben pontkülönbséges győzelmet aratott a görög Niki Bonti (27-7) felett.  A negyeddöntőben viszont az orosz Kisaran Khallaeva pontkülönbséges győzelmével (31-11) búcsúztatta a magyar lányt.

Jól sikerült a bemutatkozás a fiúknak is, Berei Béla 17-11-re verte az orosz Dzhavid Magerramovot, míg Egyházas András (mindkettő 68 kg) görög riválisa, Ioannis Panagiotopoulos ellen már 31-18-ra vezetett, mikor a hellénnek összegyűlt a 10 intése, így mindketten a legjobb 16 közé jutottak. Berei második mérkőzésen azonban 22-9-es vereséget szenvedett a török Mehmet Kani Polattól, míg a norvég Sebastian Thune 12-10-es győzelmével búcsúztatta ugyanabban a súlycsoportban Egyházas Andrást, szintén a nyolcaddöntőben.

Józsa Leventének (63 kg) ezúttal egy találkozó jutott ebben a korcsoportban, az orosz Nikita Pushanko 10-0-ra győzött ellene a nyolcaddöntőben.

Pénteken a kadetek folytatják, ahol Tóth Kleopátrának szurkolhatunk.

További program:

Március 22.: kadet korosztály

Március 23.: junior korosztály

Március 24.: felnőtt korosztály

Válogatott keret:

Gadácsi Dorottya (U21 + felnőtt, 62 kg)

Patakfalvy Csenge (felnőtt, 62 kg)

Kopcsik Laura (U21 + felnőtt, 49 kg)

Egyházas András (U21 + felnőtt, 68 kg)

Berei Béla (U21 + felnőtt, 68 kg)

Józsa Levente (junior + U21, 63 kg)

Molnár Viktor Bendegúz  (junior, 45 kg)

Tóth Dáriusz (junior, 45 kg)

Tóth Kleopátra (kadet, 37 kg)

Az UTE színeiben:

Füredi Rebeka (felnőtt, 67 kg)