A Bulgáriában vasárnapig tartó European Multi Games elnevezésű, G1-es besorolású versenyen szombaton a juniorok voltak érdekeltek. A három magyarból ketten is eljutottak a negyeddöntőig, Józsa Levente talán tovább is menetelhetett volna, de eltört a keze, már úton van hazafelé.

A juniorok vették birtokba a szófiai pástokat szombat reggel a multi kontinenstornán. Molnár Bendegúz (fenti kép) és Tóth Dáriusz (jobbra) ugyanabban a súlycsoportban indult (45 kg), de külön ágra kerültek, viszont mindketten a nyolcaddöntőben kezdték a küzdelmeket. Molnár a bolgár Simeon Iliychev ellen 14-6-ra győzött és jutott a legjobb nyolc közé. Ott döntetlenre végzett a negyeddöntőben a dán Yones Darid Aulaqi ellen, az aranypontot a skandináv vitte be, ezzel Molnár az ötödik helyen zárt. Tóth Dáriusz a nyolcaddöntőben 22-7-es vereséget szenvedett a görög Konstantinos Antzostól és búcsúzott a további küzdelmektől.

Józsa Leventének (63 kg, lenti kép) igen messziről kellett nekirugaszkodnia a szombati napnak, már a 32 közé jutásért is meccselnie kellett. Ezt pontkülönbséges sikerrel (34-14) abszolválta, verve az első körben a dán Edi Hrnicset. A tizenhat közé kerülésérét a román Mihai Cristian Bura ellen 34-23-ra győzött. A görög Charalampos Flouskounist 30-28-ra verte meg a nyolcaddöntőben, de sajnálatos módon eltört a keze. Az orvosok nem engedték tovább versenyezni, a negyeddöntőben pedig már nem állt ki a török Onur Talha Soykan ellen. Levente ötödik lett és már úton van Magyarországra, hogy itthon kezeljék a sérülését.

Vasárnap a felnőttek programjával zárul a torna, ahol Gadácsi Dorottya, Patakfalvy Csenge, Kopcsik Laura, Berei Béla, Egyházas András és az UTE színeiben induló Füredi Rebeka képviseli a magyar színeket.

További program:

Március 24.: felnőtt korosztály

Válogatott keret:

Gadácsi Dorottya (U21 + felnőtt, 62 kg)

Patakfalvy Csenge (felnőtt, 62 kg)

Kopcsik Laura (U21 + felnőtt, 49 kg)

Egyházas András (U21 + felnőtt, 68 kg)

Berei Béla (U21 + felnőtt, 68 kg)

Józsa Levente (junior + U21, 63 kg)

Molnár Viktor Bendegúz  (junior, 45 kg)

Tóth Dáriusz (junior, 45 kg)

Tóth Kleopátra (kadet, 37 kg)

Az UTE színeiben:

Füredi Rebeka (felnőtt, 67 kg)