Pénteken a juniorok vették át a stafétát a kadetektől a spanyolországi Castellónban, ahol ma kezdetét vette az ő kontinenstornájuuk. Két magyar is dobogóra állhatott, a Salim testvérek éremmel mutatkoztak be a válogatottban.

Salim Omar bronzérmes az Eb-n

 

A junior Eb első napján debütáltak magyar színekben a nemrég honosított Salim testvérek.

Salim Sharif (51 kg) pontkülönbséges győzelemmel debütált, a görög Kalogirou elleni 29-1-es sikerével máris a legjobb legjobb tizenhat között találta magát. Szorosabb volt a nyolcaddöntő az orosz Arkhireev ellen. Sharif azonban jól bírta idegekkel a hajrát és 19-17-re nyerve jutott a negyeddöntőbe. Ott ismét nagyarányú győzelmet könyvelhetett el, mindezt a spanyol Martinez kárára (45-18-as, pontkülönbséges siker). Az azeri Dadashov sem okozott komoly fejfájást az elődöntőben (33-12-es, ismét pontkülönbséges diadal). Az orosz Gavrilenkóval meccselt az aranyért, aki a nap során egyedüliként meg tudta állítani az Egyesült Államokban élő magyar fiút, 16-12-re nyerve a finálét. Salim Sharif ezüstérmet vehetett át a díjátadón.

Salim Sharif

Testvére, Omar (45 kg) is pontkülönbséges győzelemmel (35-4) nyitott az Eb-n, a georgiai Bostoganashvili legnagyobb bánatára. Omar a legjobb tizenhat között a spanyol Morenoval meccselt és 16-6-ra nyerve abszolválta a nyolcaddöntőt. Ott a török Donmez ellen 26-17-re nyert és várhatta az elődöntőt. Ahogy testvérét, úgy őt is egy orosz tudta megállítani, Ivashchenko hatalmas csatában 8-6-ra jobbnak bizonyult, így Omar harmadikként zárta a kontinenstornát.

Salim Omar

Tóth Dáriusz (48 kg) a török Balabannal mérkőzött a nyolcaddöntőbe kerülésért. A félholdasok fiatal tehetsége 26-16-ra tudott nyerni, amivel búcsúztatta Dáriuszt. Balaban meg sem állt az aranyéremig, Dáriusz azon kevesek egyike volt, aki meg tudta nehezíteni a dolgát a mai napon.

Tóth Dáriusz

A további magyar program:

Október 5., szombat:

Józsa Levente (63 kg)

Október 6., vasárnap:

Bailey Kelen (+78 kg)