Az Európai Taekwondo Szövetség (WTE) európai uniós szervezetet hozott létre, mely a WTE korábbi nevét, a European Taekwondo Union (ETU) megnevezést kapta. Az ETU bolgár elnökség mellett magyar és német alelnökkel kezdi meg munkáját a közeljövőben. 

Az Európai Taekwondo Szövetség (WTE) a Szófiában pénteken kezdődött Grand Prix helyszínén jelentette be új alszövetségét. A WTE korábbi, nevét, a European Taekwondo Uniont (ETU) öröklő szervezetet a bolgár szövetség elnöke, Slavi Binev vezeti, a két alelnök Patakfalvy Miklós, a magyar szövetség első embere és Antonio Barbarino, a német szövetség egyik regionális szervezetének vezetője. A testület tagjai között van mások mellett Luc Sougne, a belga szövetség korábbi elnöke és Kari Sirvio a finn szövetség elnöke is.

Az ETU feladata az Európai Unió tagországaiban a taekwondo további népszerűsítése, egy ETU versenyrendszer kidolgozása, az EU intézményeivel való együttműködés lehetőségének a felépítése, az EU sportfinanszírozásainak a sportágban való érvényesítése, illetve az első EU taekwondo verseny megszervezése.

– Remélem, ezzel az új tisztséggel nemzetközi és sportdiplomáciai, illetve gazdasági vonatkozásokban is tudom szövetségünket erősíteni – nyilatkozta a szófiai kinevezést követően a helyszínen tartózkodó Patakfalvy Miklós.