Pénteken kezdődött a felnőttek olimpiai súlycsoportos Európa-bajnoksága Dublinban, ahol mindhárom első napon érdekelt versenyzőnk szorosabbnál szorosabb mérkőzést vívott. A legtovább Kopcsik Laura jutott, aki a nyolcaddöntőig verekedte magát.

Az írországi kontinenstorna első versenynapján Kopcsik Laura (49 kg) magabiztosan verte román ellenfelét az első körben (a legjobb tizenhat közé kerülésért), végig vezetve 17-3-ra győzött Georgiana ellen. A nyolcaddöntőben az ukránok vb-ezüstérmese és egyben Európa-bajnoka, Romoldanova várt rá. Az első felvonás után 0-0-ra álltak, majd ukrán vezetés után Laura egalizált és 3-3-mal zárult a három menet. A hosszabbításban nem sikerült dönteniük, a számítógép pedig Romoldanovát hozta ki győztesnek végül a több, nem pontot érő, de regisztrált találat alapján. Ezzel Laura a 9. helyen zárt az Eb-n.

Patakfalvy Csenge és Patakfalvy Luca egyaránt az 57 kg-osok mezőnyében próbált szerencsét, az első körben mindketten a nyolcaddöntőért léptek pástra. Csenge 11-9-re veszített moldáv ellenfelével szemben. Felváltva vezettek a második menet végéig, az utolsóban egy pillanatnyi kihagyást kihasznált Timbalari, amire már nem tudott válaszolni a magyar lány. Luca 1-1-re végzett holland riválisa ellen, így jött a hirtelen halál. A negyedik menetben sem esett pont, a szabályok szerint ilyenkor a számítógép összegzi a mérkőzés során bevitt, pontot nem érő, de regisztrált találatok számát. Ebből Schoenmakers jött ki jobban, így a súlycsoport küzdelmei a mieink nélkül folytatódtak.

Az Eb szombaton a felnőttek számára véget is ér, de egyúttal az ifjúsági olimpiai súlycsoportos Eb is elkezdődik.

A magyar menetrend:

November 30.: Füredi Rebeka (felnőtt, 67 kg), Bailey Kelen (junior, +73 kg)

December 1.: Józsa Levente (junior, 63 kg), Molnár Bendegúz, Tóth Dáriusz (mindkettő junior, 48 kg)

Füredi Rebeka harmadik kiemeltként erőnyerő és a nyolcaddöntőben orosz vagy görög ellenfelet kap, míg Bailey Kelen a negyeddöntőben a spanyol Perezzel meccsel.