Az egy évvel elhalasztott olimpiai és paralimpiai játékok európai és ázsiai selejtezőit még 2020-ban megrendezné a Nemzetközi Taekwondo Szövetség. A 2021 májusára tervezett világbajnokságot az utolsó negyedévében rendezik majd.

Érthetően a taekwondósok versenynaptára is felborult a koronavírus járvány terjedésével. Az eredetileg áprilisra tervezett, európai olimpiai kvalifikációs versenyt bizonytalan időre elhalasztották, ám a Nemzetközi Taekwondo Szövetség (WT) mai közleményéből kiderül, még idén megrendeznék az utolsó kvótaszerző versenyeket. Mint írják, mindazok, akik világszerte a világranglistán vagy az az afrikai, óceániai és pán-amerikai selejtezőn keresztül megszerezték a részvételi jogot, azt meg is tarthatják. Ázsiában és Európában viszont elmaradt az utolsó kvótaszerző torna. Pontos dátum még nincs, de mindenképpen idén kívánja a WT tető alá hozni a fenti versenyeket.

A közleményből kiderül, minden WT-verseny május végéig elmarad, a továbbiakról az események tükrében döntenek majd. A tervek szerint viszont megtartják az októberi, junior világbajnokságot Szófiában, ahol a nemzetközi szövetség közgyűlése is zajlik majd. Remélhetőleg a november végi, mexikói Grand Prix döntőt is az eredeti menetrend szerint bonyolítják majd.

A 2021 májusára tervezett felnőtt világbajnokság dátuma az olimpia közelsége viszont változik, azt jövőre az év utolsó negyedére halasztják.