Sok sporttársához hasonlóan otthon készül Füredi Rebeka. Az UTE taekwondósa úgy tervezte, április végére már kiderül, ott lesz-e a 2020-as olimpián. A világjárvány miatt minden borult, azonban áll az új kihívások elé és már nagyon várja, hogy újra pástra léphessen.

A labda is előkerült

– Ahogy napról napra gyorsultak az események, már számítottam rá, hogy idén nem lesz semmi az olimpiából és a kvalifikációs versenyből – mondta a természetesen otthon tréningező Füredi Rebeka, aki pályafutása során először kísérli meg az ötkarikás kvóta megszerzését. Úgy készül, hogy az év végén már jelenése lehet.

– Bármilyen nemzetközi versenynek örülnék, ahol pástra léphetnék, idén például Európa-bajnokság is lenne, legalábbis papíron.

Rebeka otthon készül a nagy feladatokra

Aktuális formáról már nem beszélhetünk, a válogatott tagjai úgy készültek, április végén kell megküzdeniük a riválisokkal a kvótáért.

– Azt mondanám, közepes formában voltam, ami természetes, hiszen a formaidőzítés Milánóra volt kihegyezve.

Milánóból előbb Moszkva lett, majd semmi, az időpont eltolása után bizonytalan időre el is halasztották az európai kvalifikációs tornát, ahol a döntősök válthatják meg jegyüket a Tokióba tartó járatra – most már biztosan 2021-ben.

– Nehéz egyedül készülni – mondta, mikor arról faggattuk, hogy telnek mindennapjai a megváltozott élethelyzetben. – Galambos Bencével (a válogatott edzője – a szerk.) folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Pontos időbeosztást készítek, hogy olyan legyen a napom, mint lenni szokott. Ugyanakkor kelek, edzek, ebédelek, pihenek, mint korábban. A napi rutin betartása azért is fontos, mert ha ez elmarad, a visszarázódás nehéz lesz, ha ennek az egésznek vége. Maga a tudat teljesen más, mintha közösen edzenék másokkal, sokkal monotonabb egyedül készülni.

Minden sportoló álma az olimpia, Rebeka is nagyon várta már a lehetőséget, hogy részt vegyen az utolsó versenyen, ami elválasztja az ötkarikás szereplés lehetőségétől.

– Elkeseredtem, mikor kiderült a halasztás. Ez egy új kihívás, viszont jól is jön, hogy van még időnk. A körülményekhez képest a lehető legtöbbet kell kihozni magunkból. Főleg fizikális munkát tudunk most végezni. Nekem szerencsém van, mert kertes házban lakunk és egy futópadot is beszereztünk, így itthon minden feladatot el tudok végezni – zárta a beszélgetést az UTE versenyzője.