Tiniként juthat ki az olimpiára Józsa Levente, amennyiben döntőbe jut az európai kvalifikációs versenyen. A Honvéd tehetsége is otthon készül és várja az elhalasztott selejtező új időpontját, hogy történelmet írhasson.

– Sajnálatos, hogy a járvány miatt eltolódtak a legfontosabb versenyeink. Még most is bizonytalan, mikor pótolják az áprilisra tervezett olimpiai kvalifikációs versenyt. Sokat készültem rá, de most mégis előnyömre válhat a halasztás, még jobban beleerősödhetek a 68 kg-ba – mondta két otthoni edzés között Józsa Levente, aki tavalyi Eb-bronzérmével berobbant a felnőtt korosztályba. Felkészülése természetesen most átalakult, de minden rendelkezésére áll, hogy odahaza is fejlődhessen.

Józsa Levente profi körülmények között edz

Józsa Levente profi körülmények között edz

– Szerencsés vagyok, mert a külvárosban, kertes övezetben lakom és egy taekwondo terem is rendelkezésemre áll. Napi két tréning is belefér a programba, amit Galambos Bence válogatott edző tervei alapján folytatok.

A kondíció fenntartása most elsődleges, erre helyezik most világszerte a hangsúlyt, hiszen a küzdő edzések a másik közelsége miatt kivitelezhetetlenek.

– Mivel épp csak belefértem a 68 kg-ba, most izomnöveléssel tovább erősödhetek.

Gyorsan is telnek a napjai, mivel az edzések mellett zajlik a távoktatás, ezen kívül az étkezések és a pihenőidők váltják egymást.

– Sokszor belegondolok, mekkora dolog lenne, ha 17-18 évesen ki tudnék jutni az olimpiára. Ennél több motiváció nem is kell, minthogy történelmet írhatok. Mégis úgy gondolom, korban az ideális a 2024-es és 2028-as játékok lesznek számomra.