A Magyar Taekwondo Szövetség ezúton teszi közzé, hogy az augusztus 8-12-ig tartó, Budapesten rendezendő Keumgang nemzetközi edzőtábort a kormány ide vonatkozó rendelete, az EMMI Sport Államtitkársága, valamint a fentiek alapján az Országos Sportegészségügyi Intézet által kialakított nemzetközi edzőtábori előírások és ajánlások szerint készítették elő a szervezők.

Ezen túl a szövetség vezetése többször is, személyesen egyeztetett az edzőtáborral kapcsolatban a COVID19 szakembereivel, akik nem látták indokoltnak az edzőtábor letiltását, halasztását, törlését!

Ennek megfelelően, bátran ajánljuk az előzetesen nevezett sportolók részvételét az edzőtáborban!

Figyelem! A létszám betelt, új jelentkezők regisztrálására, illetve részvételére már nincs lehetőség!

A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 341/2020. (VII.12.) Kormányrendelet határozza meg többek között a Magyarországra történő belépés szabályait, zöld (aktuális fertőzöttség mértéke alacsony), sárga (aktuális fertőzöttség mértéke kevésbé súlyos) és piros (aktuális fertőzöttség mértéke súlyos) jelzéssel besorolva -a COVID- 19 betegséggel való aktuális fertőzöttségi viszonyok alapján- az országokat.

A táborba csak a https://koronavirus.gov.hu hivatalos honlap által zöld jelzéssel ellátott országokból érkeznek sportolók.

Természetesen a járvány nem múlt el, a vírus jelen van, nincs oltásunk és nincs gyógyszerünk ellene!

Ennek megfelelően a szövetség maximális óvatosságra és az előírások betartására kéri a résztvevőket. A szervezők biztosítják az előírások szerinti szükséges biztonsági feltételeket, úgy mint:

–        Az előzetes és helyszíni lázmérés.

–        A tünetesek azonnali, hatékony izolálása!

–        Gondos felület és térfogatfertőtlenítés!

–        Kézfertőtlenítés feltételei!

–        Szükség esetén az éppen nem edző személyek maszkhordása!

–        Felesleges kontakt kerülése!

–        Figyelem! Frissítés kizárólag egyénileg!