Október 1-től már nem Galambos Bence irányítja a válogatott munkáját. Vele együtt távozik Tóth Balázs is. A szövetség később dönt a válogatott további felkészítésének mikéntjéről.

Szeptember végén befejezi három és fél éves ténykedését Galambos Bence a taekwondo válogatott élén. A július 1-től, elnökségi döntéssel kinevezett keretedző, Tóth Balázs is a távozás mellett döntött.

− Rendkívül sajnáljuk a döntését, de tudomásul vesszük. Eredményeikkel bizonyították rátermettségüket. Keressük az optimális megoldást, hogy a versenyzők megfelelően folytathassák a felkészülést a világversenyekre és az olimpiai selejtezőre − kommentálta a hírt Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke. Hozzátette, a továbbiakban, mint újdonsült klubvezetőkre, természetesen továbbra is számít a honi közösség.

− Az álmom vált valóra, mikor három és fél évvel ezelőtt kineveztek a válogatott élére. Mindenki egy ilyen lehetőségről álmodik. Mindössze 24 éves voltam akkor, együtt nőttem fel a fiatal csapattal. Több is volt ez egyszerű edző-tanítvány kapcsolatnál, inkább a bátyjuk voltam − kezdte búcsúbeszédét Galambos Bence. − Egy szép időszakot zárok le, egyáltalán nem könnyen. De egyesek állandó vádaskodásukkal elérték, hogy nem tudtam kellőképpen a munkámra koncentrálni és Balázst is hasonló támadások érték, pedig csak júliusban kezdte el a munkát. Mivel mindig a gyerekek fejlődése lebegett a szemem előtt, nem szerettem volna, ha a személyem miatt hátrány éri őket. Ezért inkább a távozás mellett döntöttem. 

Galambos irányításával a válogatott felnőtt Eb-n bronz- (Józsa Levente), U21-es Eb-n bronz- (Füredi Rebeka), olimpiai súlycsoportos Eb-n arany- (Józsa Levente), junior Eb-n bronz (Kopcsik Laura) és kadet Eb-n arany- (Molnár Bendegúz) és bronzérmet (Józsa Levente) nyert.