A koronavírus okozta világjárvány miatt a november 28-ra, Dunaharasztiba tervezett országos bajnokságot bizonytalan időre elhalasztja a Magyar Taekwondo Szövetség. 

A kialakult járványhelyzet miatt nem biztosítottak a feltételek a 2020-as országos bajnokság megrendezéséhez, ezért a Magyar Taekwondo Szövetség a szervezőkkel egyetértésben úgy határozott, bizonytalan időre elhalasztja az ob-t.

– Jelenleg sem a felkészülési lehetőségek, sem a szervezési feltételek nem adottak egy országos bajnokság megrendezéséhez – mondta Kiss Roland versenyigazgató. Hozzátette, a legújabb, kormány által hozott szigorítások nem teszik lehetővé a sportszakmailag optimális rendezést.

– A Magyar Közlönyben megjelent szabályozások olyannyira szűkítették a lehetőségeinket, hogy már zárt kapus eseménnyé kellet volna nyilvánítani az eseményt szülők és kisérők nélkül. Nem szerettük volna elvenni egy szülőtől sem azt az élményt, hogy könnyes szemekkel nézze gyermeke első országos bajnoki győzelmét. Sem azt a felbecsülhetetlen érzést, amikor nagyszülők az unokájukat látják sikereket elérni.

Kiemelte, a tavalyihoz hasonlóan most is Dunaharaszti adott volna otthont az ob-nak és a szervezéssel is remekül álltak, de az elnökség és a szervezők is egyhangú döntést hoztak és a halasztás mellett tették le voksukat. A pótlásról később döntenek.