A magyar bíró az elsők között van a világon, aki megkapta a Nemzetközi Taekwondo Szövetség Technical Delegate képzésének elvégzéséért járó oklevelet.

Szövetségi vezetők, nemzetközi bírók, ex-élsportolók és olimpikonok is voltak azon 90 aspiráns között, akik részt vettek a Nemzetközi Taekwondo Szövetség (WT) kétnapos webináriumán. Köztük volt Orosz Judit nemzetközi bíró is, aki sikerrel teljesítette a képzést, mely a maga nemében történelmi jelentőséggel bír, hiszen ez volt az első WT Technical Delegate képzés, és a sikeres vizsgázók lettek a WT történetében az elsők, akik ennek a pozíciónak a betöltésére jogosító oklevelet szereztek.

– Mindenekelőtt szeretném megköszönni a Magyar Taekwondo Szövetségnek, hogy lehetőséget teremtett, és támogatott abban, hogy részt vehessek a kurzuson – mondta Orosz Judit.

– Az ismeretanyag, amit átnéztünk, hatalmas, és az időbeli korlátok miatt nem tudtunk a részletekben elmerülni. Szinte az összes hivatalos WT dokumentum beható ismerete szükséges ahhoz, hogy a TD a pozícióját megfelelően el tudja látni a versenyen, és ő lehessen az a személy, aki bármilyen kérdésben kompetens, aki az összes problémát tudja kezelni és megoldani. Így a képzés sikeres teljesítésével nem zárult le a tanulási folyamat, a felkészülést a jövőbeli teendőkre tovább folytatom – avatott be a részletekbe már papírral a birtokában Orosz Judit.

Az esemény rangját jelzi, hogy dr. Chungwon Choue, a WT elnöke is bejelentkezett és átadta jókívánságait a résztvevőknek.