1972. november 30-án a dél-koreai Szöulban, a Gangnam-gu kerületben megszületett a Kukkiwon, amelyet a Taekwondo Világközpontjaként és a Taekwondo Akadémia otthonaként ismerünk.

Fő feladata a taekwondo promótálása és fejlesztése, valamint a WT által elismert Dan és Poom vizsgák bejegyzése és oklevelek kiállítása. A Kukkiwon adott otthont az első világbajnokságnak is 1974-ben. Ezentúl kutatási és oktatási szemináriumokat tart az akadémián keresztül, amelyek során képzi és tanúsítványokkal igazolja a taekwondo instruktorokat és mestereket. Körülbelül 5400 embert tanúsítottak oktatóként vagy edzőként a Koreai Kulturális, Sport- és Idegenforgalmi Minisztériumon keresztül ezeken a tanfolyamokon.

A Kukkiwon a volt felelős a taekwondo nemzetközi sport státuszának előmozdításáért is, így a 2000-es Sydney-i olimpiai játékok hivatalos sportja lett, és azóta is az olimpiai programban szerepelhet. A Kukkiwon bemutatócsapata is kiemelt munkát végez a taekwondo népszerűsítése érdekében, járják a világot és magával ragadó produkciójukkal bemutatják a közönségnek a taekwondo szellemiségét és mozgásanyagát.

A Kukkiwon saját születésnapján küldi jókívánságait és háláját szerte a világba, minden tagországba, minden Mesternek, akik a taekwondo globalis ismertsége érdekében dolgoznak nap, mint nap.

A Magyar Taekwondo Szövetség pedig ez úton fejezi ki köszönetét és gratulál az évforduló alkalmából. Reméljük, hogy szoros partnerséggel tovább öregbíthetjük a taekwondo világhírét.

Orosz Judit