A nyitónapi arany után pénteken bronzéremmel gazdagodott a magyar küldöttség, miután Patakfalvy Luca az elődöntőig verekedte magát a szófiai felnőtt taekwondo Európa-bajnokságon.

Hosszas tapogatózással telt az első menet Patakfalvy Luca (53 kg) és az olasz Sarah Al nyolcaddöntőjében, nem is született pont az első két percben. A második menet sem volt sokkal pontgazdagabb, Luca testütésére egy hasonló akció volt a válasz (1-1). Idegtépő két perc elé néztünk, ahol ráadásul az olasz került előnybe, de a kétpontos hátrányt gyorsan ledolgozta a magyar lány, 3-3-ról jöhetett az utolsó perc. A hajrában Luca visszavette a vezetést, de az utolsó pillanatokban egyenlített Al, jöhetett a ráadás. Úgy tűnt, a mindent eldöntő pontot az olasz szerzi meg 1 másodperccel a vége előtt egy intéssel, mert Luca lelépett a pástról. Galambos Bence edző videózást kért, mondván lökés miatt hagyta el a küzdőteret Luca, amit jóvá is hagytak a bírók, így törölték a pontot. Újabb találat már nem született, a szabályok értelmében pedig a több, pontot nem érő találat száma döntött Luca javára, aki így ott van a legjobb nyolc között.

A negyeddöntőben a spanyol Alma Maria Perezzel találkozott. Óriási elánnal estek egymásnak, az adok-kapokból az első két perc után Luca jött ki jobban (5-3). Az őrült tempóból némileg visszavettek a folytatásban, a második menetben csak két magyar pontot jegyezhettünk fel (7-3). A hajrá abszolút Lucáé volt, fokozatosan növelte előnyét és 15-3-as sikerrel masírozott az elődöntőbe!

Ott a török Zeliha Agris volt az ellenfele, aki nagyon bekezdett, hamar 5-0-ra elhúzott és az első szünet idejé 8-3-ra vezetett. A második menetben egy testütést tudott Luca bevinni, Agris pedig növelte előnyét (13-3). A harmadik felvonásban sok pont már nem született és a török jutott a fináléba 16-4-es sikerének köszönhetően. Patakfalvy Luca így a dobogó harmadik fokára állhatott, megszerezve a magyar csapat második érmét a kontinenstornán.

Józsa Levente a 32 között búcsúzott

Sarmat Tcakoev kezdte jobban a Józsa Levente (68 kg) elleni mérkőzést a legjobb 32 között és két perc küzdelem után 7-0-ra vezetett. A második menet eleje bizakodásra adhatott okot, mert 7-3-ra zárkózott Levente, de az utolsó menet előtt már 15-6 volt az előnye. Fordulat már nem következett be, az orosz 24-10-es győzelemmel jutott a nyolcaddöntőbe.

Csütörtökön Salim Omar meg sem állt az aranyéremig és megszerezte Magyarország első Európa-bajnoki aranyérmét.

A mieink további menetrendje:

Füredi Rebeka (67 kg) az ukrán Tetereviatnykova ellen kezd a nyolcaddöntőben, míg Patakfalvy Csenge (62 kg) a legjobb 16 közé kerülésért a moldáv Porcescu ellen lép pástra a mieink számára utolsó, szombati versenynapon.

Sorsolás 04.10.