Soha nem volt még magyar résztvevője a Grand Prix sorozat nagydöntőinek. Ezzel Salim Omar Gergely megint történelmet írt.

A legjobb 16 versenyző kapott meghívást Szaúd-Arábiába, a rijádi Grand Prix Finalra. Most először postáztak meghívót magyarnak a sorozat történetében. Az 54 kg-osok között idén világbajnokságot nyerő Salim Omar Gergely ezúttal az 58 kg-osok között lépett pástra.

Grand Prix Final nyolcaddöntő:

Salim Omar Gergely – Brandon Plaza Hernandez: 1-2

Némi tapogatózással indult a GP Final első magyar érdekeltségű meccse Rijádban. Az első izgalmak egy videózással kezdődtek, de a magyar akciót végül nem adták meg fejtalálatnak. 0-0-ról a mexikói egy testtalálattal, majd egy intéssel szerzett hárompontos előnyt. Egy ütéssel zárkózott Omar (1-3). Két újabb testtalálat után a hajrához 1-7-es állással érkeztek. Sokkal közelebb már nem tudott férkőzni Omar, így Hernandezé lett az első menet (4-10).

Két látványos fejtalálattal indította a második két percet a magyar fiú, még a közönség soraiban is felhördültek néhányan. Két intéssel és egy testtalálattal 6-4-re módosult azonban az állás. Az izgalmas menet utolsó fél percéhez 10-7-tel érkeztek. Óriási adok-kapok alakult ki, ráadásul pár másodperccel a vége előtt már négy intést gyűjtött be Omar, de támadólag fellépve védekezett, így 16-13-ra hozta a második etapot és egyenlített a nyert menetek számát tekintve. Jöhetett a mindent eldöntő harmadik két perc.

Itt fél percig nem találtak fogást egymáson, majd a mexikói talált (0-2). Egy perc elteltével pedig hárommal vezetett már. Sajnos hétre növelte a fórját, de Omar meccsben maradt, az utolsó fél perc 4-7-ről kezdődött meg. Sőt, az egyenlítés is összejött húsz másodperccel a vége előtt (7-7). Egy intéssel Hernandez vette vissza az előnyt (7-8). Innen jött az igazi dráma… Omar talált: 9-8, majd a mexikói jött: 9-10. Az utolsó másodpercekben aztán megint Hernandez talált és a 9-12-es eredmény Omar nyolcaddöntős búcsúját eredményezte.