A G2-es besorolású, szófia Bolgár Openen öt magyar is pástra lépett vasárnap. Józsa Levente fantasztikusan versenyezve, végül ezüstérmet nyerve térhet haza.

A legjobb 16 közé kerülésért Józsa Levente (68 kg) ukrán, majd a nyolcaddöntőben franciát búcsúztatott. A negyeddöntőben egy újabb ukrán várt rá, de ezt a találkozót is nyerve, már biztos érmesként várhatta az elődöntőt. A világbajnok, dán Otto Jorgensent is elütötte a továbbjutástól, így jöhetett egy újabb vb-győztes, a dél-koreai világbajnok ellen a finálé. Ott az első menetet Kwon nyerte, de a másodikban hatalmasat küzdő Levi vezetett is az ázsiai ellen. Kwon azonban fordítani tudott és megnyerte a rangost tornát, ahol Józsa Levente a dobogó második fokára állhatott 5 megvívott mérkőzését követően!

Józsa – Biatets: 2-0

Józsa – Chellamootoo: 2-0

Józsa – Mirzoiev: 2-0

Józsa – Jorgensen: 2-1

Józsa – Kwon: 0-2

Füredi Rebeka (73 kg) ötödikként zárt, és maradt érem nélkül igen pechesen, ugyanis ennél kisebb különbséggel nem igen lehet meccset veszíteni, mint ahogy a negyedöntőjében alakult. A nyolcaddöntőben a makedőn Georgievskát győzte le, majd jött az első helyen kiemelt Marie Paule Ble elleni összecsapás. Az első menetben 5-5-re, a másodikban 0-0-ra végeztek, de mindkét menet a francia lányé lett és jutott a gall az elődöntőbe.

Füredi – Georgievska: 2-0

Füredi – Ble: 0-2

Patakfalvy Luca (53 kg) a legjobb 16 közé kerülésért vívott mérkőzését nyerte az ukrán Krush ellen, de a nyolcaddöntőben az olasz Matonti megállította a magyar lányt.

Patakfalvy – Krush: 2-0

Patakfalvy – Matonti: 0-2

Padla Orsolya (+73 kg) is a 9. helyen zárta a tornát, a második kiemelt török Nafia Kus búcsúztatta a negyeddöntőben.

Padla – Kus: 0-2