Szombaton tartotta évzáró bankettjét a Magyar Taekwondo Szövetség a Trófea Grill Étterem Újbudában, ahol a 2023-as év legjobbjainak díjazására is sor került. Az esti program előtt délelőtt a Breki Kupán a legfiatalabbakat várták taekwondózni, míg délután szakmai napot tartottak az edzőknek.

Aktív napon van túl a honi taekwondo társadalom, a szombat reggel a legkisebbeknek a Soroksári úton kezdődött, ahol újra megrendezték a Breki Kupát, ahova leginkább azokat várták, akiknek nincs vagy csak kevés versenyrutinjuk van. Az edzéseket követően bírók vezetése mellett még mérkőzéseken is tesztelhették tudásukat a gyerekek. Igen örömteli, hogy ötvennél is több gyermek volt jelen.

Délután a klubvezetőket és edzőket a Magyar Sport Házába várta a szövetség, ahol Papp András előadását hallgathattak meg a résztvevők elsősorban a vitaminokról és ásványi anyagokról.

A nap fénypontja mégis az évet lezáró bankett volt, ahol átadták a legjobbaknak járó díjakat.

Év sportolója díjazottjai:

Józsa Levente, felnőtt férfi küzdő

Márton Luana, felnőtt női küzdő

Klajkó Dávid, utánpótlás férfi küzdő

Márton Viviana, utánpótlás női küzdő

László Alexa, felnőtt női poomsae

Neller Ábel, felnőtt férfi poomsae

D Kiss Zoltán, para Felnőtt küzdő

Sopuch Péter, para Felnőtt poomsae

Év sportolója különdíj:

Takács Gábor nagymester

Takács Gábor nagymester 50 éves kor feletti kategóriában, példát mutatva tett tanúbizonyságot a taekwondózás kortalanságáról, illetve kitartásról, és a küzdeni akarásról.

– A legek éve volt – kezdte köszöntő beszédét dr. Márton Zsolt Krisztián elnök. – Női világbajnokunk lett Márton Luanának köszönhetően és nemrég Józsa Levente megnyerte a Grand Prix döntőt. Mindketten jó eséllyel pályáznak olimpiai kvótára, míg Salim Omar Gergely már ki is vívta a részvételi lehetőséget.

A jövő évről elmondta, markánsan szeretnék támogatni a klubokat a jövő évi emelt költségvetésből, hogy professzionálisan tudjanak a taekwondóval foglalkozni. – Ebben partnernek mutatkozik az államtitkárság – emelte ki.