A rettentő erős mezőnyt felvonultató bolgár openen kezdte meg idei szereplését a formagyakorlat válogatott. Takács Gábor bronzérme mellett Gál Nikolett debütálásának is örülhettünk.

Több, mint 300 induló volt a bolgár versenyen, ahol nagyon erős mezőny gyűlt össze. Európa legjobbjain kívül pástra léptek még mások mellett hongkongi, iráni és amerikai versenyzők is. Szarka Tímea válogatott edző tájékoztatása szerint az egyenes kieséses lebonyolításban a szerencse nem állt a mieink mellé a sorsoláskor, mert rendre Eb-érmes ellenfelek jöttek szembe már az első vagy második körben. Az éremszerzés így is összejött.

Takács Gábor (balról a második) bronzérmet nyert

Takács Gábor (U60) kategóriájában összesen tízen voltak, a nagyon szoros mezőnyben, nagyszerű teljesítménnyel végül a harmadik helyen végzett.

Gál Nikolett (kadet) élete első versenyén, 12 évesen remekül helyt állt a versenyen. Összesen 18-an voltak, sajnos a 8 fős döntőbe nem sikerült bekerülnie egy billenés miatt, és végül a 11. helyen végzett.

Szabadszállási Kamilláéknál (junior) összesen 44-en voltak a kategóriában. Két csoportra bontották őket, és mindkét csoportnak a fele jutott tovább az elődöntőbe. Kamilla sajnos nem jutott tovább, az erősebb csoportba került, 1 századponttal csúszott le az elődöntőről.

László Alexa (U30) a legnépesebb felnőtt női mezőnyben szerepelt, 57 riválissal a kategóriájában. Alexa a 64-es körben kezdett, ahol sikeresen továbbjutott a francia versenyzővel szemben. A 32-es körben a német Pia Hoffmann (2023 Eb-bronzérmes) ment tovább, akit a döntőben csak a hongkongi versenyző tudott megállítani.

Gubala Flórának (U30) nem sikerült továbbjutni a 64-es körben egy dán versenyző ellen, aki végül a negyeddöntőig menetelt.

Csomós Csenge (U30) egy svájci versenyzővel kezdett szintén a 64-es körben, ahol sajnos a svájci lány bizonyult jobbnak.

Szabadszállási Barnabás (U30) az Európa-bajnok ezüstérmes spanyol versenyzővel kezdett, így sajnos nem jutott tovább a következő körbe. A spanyolt végül az iráni versenyző állította meg a negyeddöntőben.