A szombati mérlegelés után elkészítették az isztambuli olimpiai kvalifikációs verseny vasárnapi sorsolását. A riói repülőjegyet a döntősök szerzik meg mind a nyolc súlycsoportban.

Vasárnap rendezik a hölgyek 49 és 57 kg-os versenyét, ami a mieinket is érinti. Előbbiben Gonda Ivettet hatodiknak rangsorolták a tizenhét fős mezőnyben. Ellenfele a nyolc közé kerülésért az az izraeli Yarden Sharabi lesz, akit a tavalyi vb-n Ducz Barbara 9-2-re legyőzött.
Kotsis Edina harmadik kiemelt és erőnyerő a tizenkilenc főt számláló, 57 kg-os mezőnyben. Első ellenfele vagy a dán Malykke vagy a norvég Magnus lesz a nyolcaddöntőben.
A 2015-ös év végén lezárt világranglista alapján minden súlycsoportban hatan már kvalifikálták magukat az ötkarikás játékokra, plusz rendező országként Brazília is indít két-két női és férfi s. Európának még két kvóta jár súlycsoportonként, amit Isztambulban lehet „átvenni”. Ezen a viadalon azok nem vesznek részt, akik a világranglista alapján már megszerezték az indulási jogot. A kontinenskvalifikációról Európából, Pán-Amerikából, Ázsiából és Afrikából az első kettő jut ki, Óceaniából csak az első. Azon országoknak, amelyeknek már sikerült a világranglistáról kvótát szerezni, azok mayimum két férfi és két női kvótáig tölthetik fel az utazó keretet. Például Dél-Korea öt versenyzőt kvalifikált a ranglistáról, az ázsiai selejtezőn már nem indíthat versenyzőt. A franciáktól négyen már ott lesznek Rióban (három hölgy és egy úr), azaz Isztambulba csak egy férfi versenyzőjüket küldhették. Magyarországnak még nincs kvótája.

Az isztambuli selejtező élő eredménykövetése ITT megtalálható, illetve élőben nézhető a török szövetség youtube csatornáján, az elődöntőket és döntőket pedig ITT lehet figyelemmel kísérni.