Belek lesz a központja a nemzetközi taekwondo életnek a következő napokban. A G1-es besorolású török opent február 14-16-ig, a poomsae opent 17-én, a klubcsapat Eb-t 18-20-ig, a nem hivatalos gyermek Európa-bajnokságot 21-22-ig rendezik. Hazánkat az Újpest öt versenyzője képviseli.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat lezárultával megkezdődnek a megszokott versenysorozatok idén is. Törökországba költözik a taekwondo élet a következő napokra, hogy bő egy hétig több rangos versenynek is házigazdái legyenek a félholdasok. A fenti sorozatokból kettőn érintettek a mieink. A Valentin napon rajtoló török openen öt újpesti lép pástra. Ducz Barbara (felnőtt 53 kg), Füredi Rebeka (felnőtt 67 kg), Kopcsik Laura (junior 42 kg), Andric Nikola (junior 59 kg) és Fischer Péter (junior 48 kg) lesz érdekelt.

Szintén ők indulnak majd a klubcsapat Eb-n, ahol az egyéni eredmények alapján alakul majd ki az együttesek végső sorrendje.

Patakfalvy Miklós, a magyar szövetség elnöke, az európai szövetség (ETU) elnökségi tagja lesz a klubcsapat Eb és a gyermek Európa-bajnokság versenyigazgatója.