A hétvégén Mariborban rendezett, G1-es besorolású versenyen három arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárt a magyar válogatott, ami az összesített rangsorban a második helyre repítette a csapatot.

Nagy Nikolett (junior, 55 kg), Patakfalvy Luca (junior, 46 kg), Kopcsik Laura (junior, 42 kg) nem talált legyőzőre a kétnapos, szomszédunknál rendezett viadalon, ahol hétszáznál is többen léptek pástra. Práth Bence (junior, 59 kg) és Füredi Rebeka (felnőtt, 67 kg) egészen a döntőig menetelt, míg Kotsis Edina (felnőtt, 57 kg), Berei Béla (junior, 63 kg) és Józsa Levente (kadet, 41 kg) bronzéremmel zárta a versenyt. Az összesített eredmények alapján a magyar csapat az előkelő második helyen végzett.

– Nagy Niki a tavalyi junior Eb-harmadik hely után első G-s aranyát nyerte, ez önmagáért beszél. Patakfalvy Luca eddig is megmutatta, nehéz legyőzni, most azt is láthattuk, miért, két nehéz mérkőzése is volt, de nem hagyta magát megverni. Kopcsik Laura első G-s versenyén szerzett aranyat, tavaly még a kadetek között szerepelt, most azzal indított, hogy az első körben megverte a tavalyi Eb-másodikot – kezdte az érmesek értékelését Tóth Balázs válogatott edző. – Füredi Rebeka szinte ott folytatja eredményességben a felnőtteknél, ahol a junioroknál tavaly abbahagyta, de még bele kell erősödnie a mezőnybe. Práth Bence 55 kg-ból váltott felfelé, jól alkalmazta a gyakorolt taktikákat és technikákat, egy kis bírói jóindulattal a döntőben aranyponttal dőlhetett volna el az elsőség kérdése. Kotsis Edina mandulaműtét előtt versenyezve, több mérkőzésen az utolsó pillanatig küzdve jutott el az elődöntőig. Berei Béla első junior versenyén maximálisan helytállt, ritmusérzéke határozottan a mezőny fölé helyezi. Józsa Leventétől megszoktuk, hogy éremmel tér haza, csupán egyetlen intés választotta el a döntőbe kerüléstől.