A magyar klubok egy része nyugat, másik dél felé vette az irányt. Ausztriából és Horvátországból sem jöttek haza üres kézzel a mieink. 

Zágrábban rendezték a Feniks kupát négy ország ötszáznál több versenyzőjével. A Sárga-tenger csapatából a Polgár Virág-Fekete Ákos páros ezüstérmet nyert, míg egyéniben mindketten a dobogó harmadik fokára állhattak. Küzdelemben Egyházas András harmadikként zárt, míg az újpesti Szécsényi Dávid (fenti kép) első nemzetközi versenyén bronzérmet nyert.

A pécsi Arany Tigris fiataljai közül Cserép Dániel második, Kiss Dóra harmadikként zárt.

A mozgalmas hétvégén a horvát megmérettetés mellett nyugati szomszédunknál is érdekeltek voltunk. Az ausztriai Großpetersdorfban, a nyolcadik Burgenland Openen a rendezőkön kívül szlovák és magyar csapatok versenyzői léptek pástra.

A GoldStarS SE küzdőcsapatából Hábele Kristóf, Szűcs Krisztián, Molnár Bendegúz, Barta Marcell, Imrik Anna, Vince Máté, Gubala Gergő, Stájer Boglárka nem talált legyőzőre, Tóth Enikő és Klajkó Dávid a dobogó második, míg Lezsák Dominik a harmadik fokára állhatott. A formagyakorlatosok között a Novotny Dóra-Stájer Boglárka páros nyert (lenti képen), Szarka Tímea, Stájer Boglárka, Szabó Krisztián második lett, Szabó Gergely és Papp Dorottya harmadikként zárt. A BHSE sem maradt érmek nélkül. Sebestyén Attila három mérkőzést nyerve lett első, míg Páli Brúnó és Mészáros Benedek ezüst-, Varga Botond bronzérmet szerzett.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]