Németország rendezi az első WTF President’s Cup elnevezésű, G2-es besorolású versenyt április 7-10-ig. Tíz magyar lép pástra a bonni megmérettetésen, ahol az idei világversenyekre plusz lehet kvótát szerezni.

presidents_cup

A nemzetközi szövetség először rendezi meg a WTF President’s Cupot csütörtöktől vasárnapig. A magyar színeket tíz sportoló képviseli Németországban. Kotsis Edina (felnőtt, 57 kg) és Patakfalvy Luca (junior, 46 kg) csütörtökön, Füredi Rebeka (felnőtt, 67 kg), Nagy Nikolett (junior 55 kg), Práth Bence (junior, 59 kg), Egyházas András, Berei Béla (mindkettő, 63 kg) és Józsa Levente (kadet, 45 kg) pénteken, Ducz Barbara (felnőtt, 53 kg) és Kopcsik Laura (junior, 42 kg) szombaton lesz érdekelt.

A verseny érdekessége, hogy az idei világversenyekre plusz kvótához juttathatja a nemzeteket. A felnőtt Európa-bajnokságra, a junior világbajnokságra és a kadet Eb-re minden súlycsoportban egy versenyző delegálható országonként. Azonban a President’s Cup dobogósai (súlycsoportonként négy fő) automatikus résztvevőjévé válik a fenti versenyeknek. Azaz a kvótát szerző versenyzők országa még egy taekwondóst delegálhat a világversenyekre az eddigi egy helyett. Azonban két főnél többet nem nevezhetnek a vb-re és Eb-re az országok.