Az előttünk álló hétvégén tíz magyar lép pástra a hamburgi, G1-es besorolású versenyen, amelyre erős kerettel utazik a magyar csapat.

Közel ötven ország jelezte részvételét a németországi, rangos megmérettetésre, ahol világklasszisok sora lép küzdőtérre. Mások mellett Server Tazegül, Aaron Cook, Jade Jones és a dél-koreai válogatott is jelen lesz. A mieink sem panaszkodhatnak, a tavalyi felnőtt vb-n remeklő Kotsis Edina (3. hely) és Ducz Barbara (5. hely) mellett a 2015-ös junior Európa-bajnokságon aranyérmes Füredi Rebeka (már a felnőttek között versenyez) és Patakfalvy Luca, valamint a bronzérmes Nagy Nikolett is az utazó keret tagja, akárcsak a tavalyi kadet Európa-bajnok (ma már junior) Berei Béla.

A magyar csapat csütörtök este kel útra a Kotsis Edina (felnőtt, 57 kg), Ducz Barbara (felnőtt, 53 kg), Füredi Rebeka (felnőtt, 67 kg), Nagy Nikolett (junior, 55 kg), Patakfalvy Luca (junior, 46 kg), Práth Bence (junior, 59 kg), Berei Béla (junior, 63 kg), Egyházas András (junior 63 kg) és Józsa Levente (kadet, 45 kg) összeállításban. A tízfős csapat a Németországban élő Székely Norberttel (felnőtt, 54 kg) lesz teljes, ő a helyszínen csatlakozik a többiekhez.

A hamburgi versenyt élőben lehet követni ITT.