A Svájcban zajló Eb második versenynapján a görög Arslanoglou megállította Ducz Barbarát a tizenhat közé kerülésért rendezett mérkőzésen az 53 kg-osok között, 5-2-es győzelmével a hellén jutott tovább. Szombaton Füredi Rebekáért szoríthatunk.

ducz ebA Montreux-ben csütörtökön kezdődött taekwondo Európa-bajnokság pénteki versenynapján volt először érdekelt magyar versenyző. Ducz Barbara (balra) és a görög Arslanoglou sokáig nem bírt egymással. Az első két menet nem hozott pontot, az utolsó felvonásban Barbi 1-0-ra és 2-1-re is vezetett, de a görög rivális egy fej- és testtalálattal fordított és 5-2-re megnyerte a mérkőzést. A következő körben az orosz Kudashova búcsúztatta Arslanoglout, és meg sem állt az aranyéremig.

füredi eb

 

Szombaton a küldöttség másik ”fele”, Füredi Rebeka (jobbra) lesz érdekelt. A tavalyi junior Európa-bajnok a 23 fős 67 kg-os mezőnyben a brit Williamsszel találkozik a 16 közé jutásért. A mérkőzés győztesére a második helyen kiemelt, svéd Johansson vár.

A SORSOLÁS

Volt magyar döntős a pénteki napon. Benkő Norbert nemzetközi bíró vezette ugyanis a férfiak 68 kg-os súlycsoportjának döntőjét.

Benkő Norbert