A svájci Európa-bajnokság harmadik, szombati versenynapján második versenyzőnk is pástra lépett. A tavalyi junior Eb-győztes Füredi Rebeka a legjobb tizenhat közé kerülésért rendezett mérkőzésen a később az aranyéremig menetelő brit Williamstől kapott ki a 67 kg-osok mezőnyében. A mieink számára befejeződött a kontinenstorna.

Füredi Eb

A Montreux városában zajló Európa-bajnokságon Füredi Rebeka szombaton a brit Williamsszel találkozott. Egy fej- és egy testtalálatnak köszönhetően a magyar lány 4-0-s előnybe került. Ezt az agresszíven támadó angol még a szünet előtt kiegyenlítette. A második felvonásban is buldózer módjára ment előre az ellenfél, és sorra szerezte a pontokat (10-4). A záró harmadban még szépíteni tudott ugyan, de közelebb férkőzni már nem Williamshez, aki végül 13-6-ra megnyerte a csatát, majd egész nap legyőzhetetlennek bizonyult, és végül Európa-bajnokként hallgathatta az angol himnuszt. Az első felnőtt világversenyén szereplő Füredi tehát a későbbi győztestől szenvedett vereséget.

Pénteken Ducz Barbara is a tizenhat közé kerülésért rendezett összecsapáson kényszerült búcsúzni. A világranglistán legelőkelőbb helyen jegyzett, sérült Kotsis Edina és a januárban visszavonult Gonda Ivett nélkül a küldöttség érem és pontszerző hely nélkül zárta a tornát.