Pécs és Pellérd adott otthont az I. Barátság Taekwondo Szemináriumnak a hétvégén, amelyet az Arany Tigris Sportegyesület szervezett. A rendezvényen hat egyesület képviseltette magát, a helyi csapaton túl a hódmezővásárhelyi és békéscsabai Máté Taekwondo, a szekszárdi Alisca, a budapesti Sárga Tenger, az UTE és az Universum. Összesen 80 fő vett részt az edzéseken.

A szombati tréningek a bázistechnikák csiszolásával kezdődtek, majd formagyakorlatok következtek, amelyeket már négy övfokozati csoportba bontva tanítottak és pontosítottak a mesterek. A délutáni program az alaprúgásokkal, majd a speciális rúgásokra rávezető gyakorlatokkal folytatódott, amelyek megfelelő hangulatot és igényt adtak az extrém taekwondo gyakorlásához is. A nap levezetéseként önvédelmi technikák gyakorolása következett.

Vasárnap reggel a nyílt edzésként meghirdetett reggeli fitnesz-taekbo edzéssel kezdődött a nap, amelyhez a szeminárium résztvevőin kívül a helyi szülők, vállalkozó kedvű anyukák is csatlakozhattak. Protektoros küzdelmekben próbálhatta ki mindenki magát, csiszolhatta tudását. A nap zárásaként ismét formagyakorlatok következtek, ezúttal koreai zenei ritmusokra, speciálisan a taekwondo formagyakorlatokhoz készült dallamokkal fűszerezve, majd levezetésként további gyakorlatokkal lehetett gazdagabb mindenki az önvédelem területén is.

Összességében a két nap alatt lehetőség adódott a taekwondo teljes mozgásanyagába bepillantást nyerni, ápolni és bővíteni a már megszerzett tudást, de a sportkapcsolatokat is tovább mélyíteni.