Kétnapos, átfogó tájékoztatót tartott a Nemzetközi Taekwondo Szövetség (WTF) Lausanne-ban, ahova azon országok delegáltjait hívták meg, amelyek a jövőben lehetséges helyszínei lehetnek valamely sportági világversenynek.
A svájci programsorozaton jelen volt Patakfalvy Miklós (az ülő sorban a jobb szélen), a magyar szövetség elnöke is, hiszen Budapest pályázik a 2024-es játékokra, hazánknak ez esetben természetesen a taekwondo versenyt is le kell bonyolítania. A kétnapos eseményen minden apró részletet átvettek az előadók, hogyan kell megszervezni és sikeressé tenni egy világversenyt, legyen szó küzdelmi, formagyakorlat, para, felnőtt vagy utánpótlás versenyről.
– Korábban a magyar olimpiai kandidálást vezetők már egyeztettek Lausanne-ban a lehetséges magyar rendezés kapcsán több sportággal, többek között, a taekwondót irányító világszervezettel is – számolt be a részletekről Patakfalvy Miklós. – Hogy előkészítsük a terepet egy sikeres olimpiai taekwondo versenyhez, nem titok, népszerűsíteni kell a sportágat idehaza. Ennek legjobb formája a nagy nemzetközi versenyek hazánkba hozatala. Ezért megpályáztuk a 2017-es ifjúsági Európa-bajnokság rendezését, valamint előkészítés alatt áll a nyílt magyar  bajnokság szervezése, melyre olimpiai kvalifikációs pontokat jelentő G1-es besorolású minősítést kérünk a WTF-től.

Volt még minek örülni, hiszen a magyar szövetség elnökét, az európai szövetség (ETU) elnökségi tagját, Patakfalvy Miklóst kérte fel a WTF a hétvégén rendezendő, luxemburgi, G1-es besorolású viadal versenyigazgatói posztjára.