Tizenegy ország száz versenyzője és huszonöt edzője vett rész a belgák által meghirdetett, nyári edzőtáborban. A közös tréningek végén összemérték tudásukat, amiben a magyar csapat bizonyult a legjobbnak.

tkd belga edzőtábor

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fiatal generáció hatéves kortól magas színvonalon készüljön, élvonalbeli, külföldi, már kész versenyzőkkel gyakorolhasson, és már ebben a korban nemzetközi ismeretségekre, és barátságokra tegyen szert – fogalmazott Tóth Balázs válogatott edző a tábor végén. – A versenyzők az utolsó napi küzdelmek előtt közösen készülhettek, így nagyon sokat tudtak profitálni mind az edzésekből, mind a küzdelmekből.

A magyar csapat öt arany- és egy ezüstéremmel a csapatok között az első helyet szerezte meg a háromnapos edzőtábor végén.

csenge

– Mindig örömmel látom a magyar sportolókat, mert nagyon fegyelmezetten, tisztelettudóan és magas szinten dolgoznak, és persze, öröm látni fiatal tehetségeket. Az edzőkkel is jó együtt dolgozni, jó szemük van a taekwondóhoz – összegzett a táborvezető Jelle Vicca. – Készülünk a szerbiai és lengyelországi versenyekre, valamint két fiatalunk a junior világbajnokságra fókuszál már.