Bő egy hetet töltött a görögországi Voloszban tíz magyar taekwondós és két magyar edző, hogy nemzetközi partnerekkel készüljenek az előttük álló nagy feladatokra. A helyiek visszavárják a mieinket.

Közel négyszáz sportoló választotta Voloszt, hogy augusztus végétől szeptember elejéig közösen tréningezzen. A magyar csapat tíz versenyzővel, valamint Tóth Balázs és Galambos Bence edzőkkel utazott Görögországba.

tóth balázs– Napi négy edzés szerepelt a programban, a gyerektől a felnőttig minden korosztály képviseltette magát. A szervezők felkértek, hogy én állítsam össze a programot és a legtöbb edzést is én vezényeltem – kezdte összefoglalni a tábor tudnivalóit Tóth Balázs válogatott edző (balra). – Sok küzdelmi, taktikai elemet gyakoroltunk, éles helyzetben tudtunk készülni a számunkra fontos következő világversenyekre, a junior világbajnokságra és a kadet Európa-bajnokságra. Nagy dolognak tartom, hogy megbecsülnek minket itt, amit sok máson kívül az is jól mutat, hogy a magyar csapat teljes kinti költségét állták a görögök. Csupán annyi hiányérzetem van, hogy voltak olyan válogatott sportolóink, akik nem éltek a kínálkozó lehetőséggel, és inkább az otthoni felkészülést választották.

– Kicsit mindig jobbak lesznek a versenyzőink, ha új embereket ismernek meg, a megszokottól más közegben, ismeretlenek ellen küzdve gyakorolhatnak. Ebben segítenek nekünk a magyarok és nyilván mi is nekik – fogalmazott a főszervező Dimitris Toris, a hellén válogatott edzője, aki legutóbb az U21-es Eb-n gardírozta csapatát.

Ez egy remek tábor sok sportolóval. Külön öröm, hogy Tóth Balázs itt van, mert kiváló munkát végez, nagyra értékeljük a táborban nyújtott segítségét. Már mindenki a kanadai junior Eb-re fókuszál, ez pedig egy kiváló alkalom a felkészülésre. Nem kérdés, hogy jövőre, augusztus végén ismét megszervezzük a tábort. Remélem, akkor is itt lesznek a magyarok – mondta szövetségünk honlapjának Nikos Paitaridis edző.