A novemberi junior világbajnokságra való felkészülés a hajrájához érkezett. A héten Szerbiában versenyez majd a válogatott, majd belga edzőtábort követően utazik Kanadába a küldöttség, ahol az év elején visszavonult Gonda Ivett segítségével végzik majd el az utolsó simításokat.

A kanadai Burnaby ad otthont az idei junior világbajnokságnak november 16-20-ig, ahol a magyar csapat négy fővel (Patakfalvy Luca, Gadácsi Dorottya, Práth Bence és Egyházas András) képviselteti magát. A fiatalok az elmúlt héten Tatán edzőtáboroztak, ahol a svájci csapattal együtt készültek a közelgő világversenyre.

14807962_1841867209381786_1211965178_o– A magyaroknak remek versenyzői vannak, akik jó eredményekkel rendelkeznek. Sok jót hallottam az edzéseikről és a mieink ugyanabban a kategóriában indulnak, mint az övéik – mondta honlapunknak Ivan Justo, a nyolc sportolóval érkezett helvét válogatott edzője, miért is választottak minket edzőpartnernek. – Remek tapasztalat volt, napi két tréninggel készültünk az elmúlt napokban, nagyon jó benyomást keltettek bennem a Magyarországon tapasztaltak. Hamarosan visszatérünk arra, hogyan tudjuk a jövőben is összekötni a két csapat felkészülését.

Az egyhetes edzőtábor kétnapos ráhangolódással indult, majd éles küzdelmekkel, gyakorlatokkal folytatódott.

– A már berögzült technikai és taktikai elemeket igyekeztünk a maximális szintre emelni – összegezte az elvégzett munkát Tóth Balázs válogatott edző, aki az esélyekről is beszélt. – Sosem szereztünk még junior vb-n érmet, most minden esélyünk megvan rá. Az előttünk álló hétvégén rendezendő szerb open az utolsó verseny, ahol a finomhangolást elvégezzük, majd még Belgiumban tréningezünk, és a Kanadában élő, korábbi válogatott Gonda Ivett segítségével a helyszínen lesz időnk az utolsó simításokat elvégezni a világbajnokságra és nem utolsó sorban akklimatizálódni.