A Magyar Taekwondo Szövetség Elnöksége a Máté THKSE általi nyilatkozatok kapcsán az alábbi közleményt jelenteti meg:

 

Közlemény

 

A Máté THKSE egyes tagjai engedély nélkül vettek részt nemzetközi eseményeken.

A Máté THKSE engedély nélküli vizsgákat tartott az egyesületben!

A Máté THKSE-ből senkinek nincs Magyarországra érvényes vizsgáztatói engedélye.

A Máté THKSE sportolóit az egyesület hamis övfokozati megjelöléssel nevezte és indította hazai és nemzetközi versenyeken!

 

A Máté THKSE vezetői, az engedély nélkül megtartott vizsgáik után, egyetlen vizsgázó után sem fizették be a szövetségi vizsgaregisztrációs díjat (beszedték a vizsgadíjat, és eltették!), egyetlen esetben sem küldték be a hivatalos vizsgaregisztrációs jegyzőkönyvet! Szabálytalan módon, ennek ellenére, azokat bejegyezték a szövetség által kibocsátott hivatalos dokumentumokba, a tagsági könyvekbe!

Felhívjuk minden érintett figyelmét: EZEK A VIZSGÁK ÉRVÉNYTELENEK!

 

A Máté THKSE több éve nem tartja be a szövetség Sporttörvényen alapuló hatályos Alapszabályát, szabályzatait és az elnökségi határozatait, azaz a tagsági jogviszonnyal járó kötelezettségeit, viszont a szövetségi tagságból fakadó előnyöket, minden formában élvezni szeretné! Emiatt, három éve már elmarasztaló fegyelmi határozat született ez egyesület ellen.

 

2016 szeptemberében a szövetség Fegyelmi Bizottsága elsőfokú határozata 6 hónapos kizárás fegyelmi büntetéssel sújtotta az egyesületet, amelyik fellebbezéssel élt ez ellen!

 

A szövetség Alapszabálya 7.§. 6. pontja szerint: Törlést, vagy kizárást kimondó határozat ellen az Elnökségnél lehet fellebbezni, annak kézhezvételétől számított 30 napon belül. A fellebbezésnek halasztó hatálya van, azonban az Elnökség döntéséig a tag tagsági jogviszonya felfüggesztődik.

Ebből következik, hogy az egyesület sportolói nem vehetnek részt semmilyen hazai vagy nemzetközi versenyen, vagy egyéb rendezvényen, amíg a jogerős határozat meg nem születik!

 

Jogi szakvélemény bekérése után, továbbá a sportág és a fiatal sportoló érdekeire való tekintettel, az Elnökség engedélyezte Berei Béla átigazolását, melyről tájékoztatta id. Berei Bélát.

 

A szövetség vezetése felháborítónak tartja a Máté THKSE viselkedését és minden alapot nélkülöző, minősíthetetlen véleménynyilvánítását, rágalmait, és minden törvényes lehetőséget felhasználva arra törekszik, hogy a szabálysértések ne maradhassanak következmények nélkül.

 

Budapest, 2016. október 25.

 

Magyar Taekwondo Szövetség Elnöksége