December 31-én lejárt Tóth Balázs, a felnőtt és junior válogatott edzőjének megbízatása. A tréner nem kívánt hosszabbítani, Galambos Bencének egy tehetséges, fejlődőképes, és nem utolsó sorban sikeres csapatot adhatott át.

tóth balázs– 2012 februárjában kezdtem a munkát a válogatott vezetőedzőjeként. A sportolók szerencsére fogékonyak voltak az új dolgokra. Ezeket a taktikai és technikai elemeket nem csak edzéskörülmények között, hanem versenyhelyzetben is meg tudták mutatni, ennek köszönhetőek is jöttek a jó eredmények az évek során – kezdett értékelésbe a leköszönt edző, Tóth Balázs.

Elmondása szerint a 2015-ös junior Európa-bajnokságra a legbüszkébb, ahol Füredi Rebeka és Patakfalvy Luca arany-, míg Nagy Nikolett bronzérmet szerzett.

– Ez volt az első világverseny, ahol a magyar csapat az összesített eredmények alapján dobogóra állhatott. Törökország, Oroszország, Spanyolország, Azerbajdzsán, Nagy-Britannia, Szerbia, Franciaország és Németország is mögöttünk végzett. Ez igazolta a kemény munkát, amit az edzőteremben végeztünk. Akkor a külföldi csapatok is látták, a szisztematikus rendszer, amiben dolgozunk, vezet valahová.

2017-től már Galambos Bence vezeti a junior és felnőtt válogatott felkészülését.

– Öt év után úgy határoztam, felállok az edzői székből. A szövetség fennállásának legeredményesebb időszaka után úgy éreztem, valaki másnak kell nekifutnia a következő olimpiai ciklusnak. Háromszor végigcsináltam sportolóként és egyszer edzőként. Kicsit ki kell ebből szakadnom, hogy ne kizárólag az olimpia lebegjen a szemem előtt, idáig ezzel keltem és feküdtem tizenhat éven keresztül.

Tóth Balázsnak a szövetség sok sikert kíván további munkájához!