Hétfőn kezdődött a klubcsapat Európa-bajnokság Törökországban. A csütörtökig tartó kontinenstornán elsőként a kadetek léptek pástra. Molnár Bendegúz ötödikként zárt a nyitónapon.

Antalya városában rendezik a héten a klubcsapat Eb-t, ahol a magyar válogatott Team Hungary néven nevezett. Hétfőn két kadetért izgulhattunk, közülük Molnár Bendegúz menetelt a legtovább. A G1-es, legmagasabb besorolású versenyen a 33 kg-osok között a hazai pálya előnyét élvező Calik búcsúztatásával (10-5) kezdte a kontinenstornát a legjobb harminckettő között. A nyolcaddöntőbeli akadályt is sikerrel vette. Az ukrán Holovkin nem talált rajta fogást, Bendegúz magabiztos, 16-3-as sikerrel lépett tovább. A négy közé kerülésért azonban a török Kaplan megállította, pedig két menet után még magyar vezetést mutatott az eredményjelző, a végén azonban a hazai taekwondós 9-6-ra nyert. Ezzel Bendegúz az ötödik helyen zárt.

barta marcell

Barta Marcell

Barta Marcell (41 kg) a tizenhat közé kerülésért a spanyol Cuenca Morenóval találkozott. Bár, az utolsó menet elején még 8-8 volt az állás, a végjátékban a hispán minimális különbséggel (13-12) nyerni tudott.

Kedden a juniorok (közte hat magyar érdekelt) folytatódik az Európa-bajnokság.