A csütörtöki zárónappal véget ért a hétfőn kezdődött klubcsapat Európa-bajnokság a törökországi Antalya-ban. A kontinenstorna végén összesítették az eredményeket, ami alapján a Team Hungary néven indult magyar férfi junior válogatott a harmadik, a junior női a negyedik helyen végzett.

A felnőttek második, a klubcsapat Eb negyedik versenynapját bonyolították csütörtökön Törökországban. Füredi Rebeka (67 kg) a svájci Siosse testén jutott el a legjobb nyolc közé (16-9), ám, a negyeddöntőben a horvát Jelics 19-5-ös győzelmet aratva elütötte az éremszerzéstől a magyar lányt, aki ötödikként zárt.

Lipcsei Claudia (49 kg) a holland Diddennel találkozott a nyolcaddöntőben, ahol a németalföldi örülhetett 21-9-es győzelme után. Az azonos súlycsoportban induló Kotsis Edina és Patakfalvy Csenge (57 kg) messziről elkerülte egymást a sorsolásnál, azonban első ellenfelükkel ők sem bírtak. Edina a török Korucutól kapott ki 13-10-re, míg Csenge a horvát Vuleticcsel vívott hasonlóan szoros mérkőzést, de a déli szomszédunk örülhetett (5-8).

Ezzel befejeződtek az ötödik ízben kiírt klubcsapat Eb küzdelmei, ahol a négy klubból összeválogatott Team Hungary a junior fiúk között a bronzérmet szerezte meg Józsa Levente első, Egyházas András második helyének köszönhetően, míg a junior lányok a negyedikek lettek, itt Patakfalvy Luca arany-, Kopcsik Laura ezüstérmet nyert.

A klubcsapat Eb-n szerepelt magyar válogatott

A magyar csapat marad Törökországban, mivel szombattól keddig rendezik a G2-es besorolású, nyílt török versenyt, ahol még erősebb mezőny gyűlik majd össze. Szombaton a kadetek, vasárnap a juniorok, hétfőn és kedden a felnőttek lépnek pástra.

A kadetek versenyéről ITT olvashat.

A juniorok versenyéről ITT olvashat.

A szerdai nap összefoglalója ITT található.