A kadetek versenyét rendezték a négynapos nyílt török viadal első napján. Molnár Bendegúz a 33 kg-osok súlycsoportjában öt nyert mérkőzés után a dobogó második fokára állhatott Antalya-ban.

A klubcsapat Európa-bajnokságon múlt vasárnap szerzett ötödik helyét követően a G1-es besorolású, jóval több indulót felvonultatót nyílt török versenyen Molnár Bendegúz a dobogóra állhatott.

molnár bendegúzSzombaton a 33 kg-osok mezőnyében a legjobb 32 közé jutásért a török Erbir ellen 35-2-es diadallal nyitott, majd az első körben erőnyerő, szintén hazai Patant búcsúztatta (33-12) a legjobb tizenhat közé kerülésért rendezett találkozón. A nyolcaddöntőben ismét törökkel hozta össze a sors, de neki sem kegyelmezett (25-1), ahogy a negyeddöntőben érkező Altiparmaknak sem (32-24). A törökverő magyar az elődöntőben 34-20-ra verte a hazai pálya előnyét élvező Donmezt. Azonban ezt követően a szervezők csupán öt perc szünetet engedélyeztek Bendegúznak, akire a jóval pihentebb Lianov várt a fináléban. Ezt az orosz ki is használta, és végül 21-1-es sikerrel megszerezte az aranyat, míg a magyar fiú ezüsttel térhet haza Törökországból.

A mai másik magyar induló, Barta Marcell (41 kg) az első találkozóján 10-3-as sikert aratott a török Gasanov felett. A nyolcaddöntőbeli, második török rivális, Dogru viszont 26-6-tal jutott tovább a magyar fiúval szemben.

Vasárnap a juniorok versenyét bonyolítják.