A juniorok küzdelmeivel folytatódott ma a nyílt török bajnokság Antalya-ban. Patakfalvy Luca arany-, Egyházas András ezüst-, míg a sérülés miatt az elődöntőt feladni kényszerülő Berei Béla bronzérmet szerzett. Hétfőn és kedden a felnőttek lépnek pástra.

A négynapos Turkish Open második versenynapján rendezték a juniorok küzdelmét, ahol hat magyarból három is érmet szerzett. Patakfalvy Luca (49 kg) a török Namli ellen kezdett, és az ellenfél 13-0-s magyar fórnál kénytelen volt bedobni a törölközőt. A legjobb tizenhat között a kazah Baibatyro következett, Luca 22-7-re hozta ezt a találkozót. A negyeddöntőben a marokkói Ait Oualinak sem kegyelmezett, 8-3-as diadala már elődöntőbeli szereplést jelentett számára. Itt a török Balabant ütötte el a finálétól (23-5), majd a fináléban is magabiztos, 21-4-es győzelmet aratva szerezte meg az aranyat.

to1720545

egyházas andrásEgyházas András (68 kg) a török Cetinkaya búcsúztatásával (13-10) kezdte vasárnapi menetelését. A legjobb tizenhat között a szaúdi Al Qarni elleni, 24-7-es diadallal folytatta döntőig vezető útját. A negyeddöntőben a hazai Caliskant verte ki (18-5), míg az elődöntőben a norvég Hejert fosztotta meg az aranycsatától (13-5). A döntőben a belga Achab 15-10-re nyert a magyar fiú ellen, aki így ezüstéremmel gazdagította kollekcióját.

berei bélaBerei Béla (63 kg) a török Senkuru elleni 18-5-ös győzelemmel mutatkozott be a török nyílt bajnokságon. A nyolcaddöntőben az ukrán Adamchukot ütötte el a továbbjutástól (6-0). A kazah Maktash ellen kiütéses diadallal jutott el az elődöntőig, az orosz Vasilev ellen azonban térdsérülése miatt nem tudott kiállni, így bronzérmesként fejezte be a versenyt.

to1720508

Fischer Péter (51 kg) bemérkőző volt a 32-be kerülésért a 35 fős mezőnyben. A török Turk elleni csatát 13-10-re nyerte. A következő feladatot is megoldotta, a szintén hazai Erturkot pontkülönbséggel (27-7) búcsúztatta. Az orosz Karmanov elleni csatából is jól jött ki, 13-12-es magyar győzelemmel zárult az összecsapás a nyolcaddöntőben. A negyeddöntőben a kazah Bolatov a 18-3-ra nyert Péter ellen, aki így ötödikként zárt.

Kopcsik Laura (46 kg) 9-1-es sikerrel kezdett a török Bursa elleni nyolcaddöntőben. A hazai pálya előnyét élvező Sahinbaz azonban 18-12-re bizonyult jobbnak a negyeddöntőben, azaz Laura is ötödik lett.

Józsa Levente (48 kg) is győzelemmel mutatkozott be, a török Guven bánatára (24-1). A nyolcaddöntőben aztán a szintén török Polat 20-11-re nyert és meg sem állt az ezüstéremig.

A magyar csapat szombaton már begyűjtött egy érmet, akkor Molnár Bendegúz második lett. Vasárnap három dobogós hely mellé két pontszerző pozíciót is elcsíptek a magyarok. A keddig tartó Turkish Openen hétfőn Andric Nikola és Sarai Ádám lesz érdekelt.