Fennállása óta az eddigi legnagyobb világversenyt rendezi a Magyar Taekwondo Szövetség idén ősszel. Előreláthatólag mintegy ötszáz versenyző látogat hazánkba a korosztály kontinenstornája alkalmából.
Szeptember 28-tól október 1-ig a budapesti BOK Csarnok (volt SYMA) ad otthont a taekwondo kadet Európa-bajnokságnak. Közel ötven ország mintegy ötszáz versenyzője látogat majd hazánkba, ahol másodszor rendeznek ennek a korosztálynak Eb-t. A négynapos versenyen tíz-tíz leány és fiú súlycsoportban küzdenek majd a fiatalok.
– Az idei állami támogatás lehetővé tette a rendezést, ugyanis a keretből hetvenmillió forint versenyszervezésre fordítható, amiből megvalósulhat a kadet Eb budapesti rendezése. Az Európai Taekwondo Szövetség (ETU) égisze alatt zajló kontinenstorna az első lépcsőfok lehet további világversenyek hazánkba csábítására. A következő években több utánpótlás vagy felnőtt torna rendezési jogára pályázunk majd. Sok minden függ persze a szeptemberi verseny sikerétől, illetve hogy megkapjuk-e a 2024-es olimpiát – mondta a hírt kommentálva a magyar szövetség alapító elnöke, az ETU elnökségi tagja, Patakfalvy Miklós.

Molnár Bendegúz ezüstérmet nyert a nyílt török bajnokságon szombaton

A későbbiekben megpályázható versenyek között lehet 2018-ban az U21-es Eb, esetleg a felnőtt kontinensviadal, 2019-ben a junior Európa-bajnokság, a 2021-es kadet világbajnokság, esetleg valamelyik Grand Prix verseny, valamint junior világbajnokság, illetve egy 2018-tól induló, és évente rendezendő, világranglista pontokat érő Hungarian Open.
– Talán az sem teljesen merész álom, hogy egyszer felnőtt világbajnokságnak adjunk otthont. Ezt a budapesti olimpiai pályázat sikere nagyon is reálissá tehetné – tette hozzá az elnök.
Az idei korosztályos kontinenstornával kapcsolatosan elmondta, vannak olyan súlycsoportok, ahol magyar aranyesélyesekkel lehet számolni.
– A következő hónapokban arra kell koncentrálnunk, hogy a kadet versenyzőink minél jobban felkészülhessenek a hazai Eb-re.
Kadet Európa-bajnokság
Budapest, BOK Csarnok
2017. 09.28.-10.01.