A négynapos Turkish Openen a felnőttek keddi versenynapján Füredi Rebeka a harmadik helyen végzett. Ezzel a „török túrát” a magyar válogatott kilenc éremmel és egy csapatharmadik hellyel zárta.

Füredi Rebeka (67 kg) az Antalya-ban zajló Turkish Openen a legjobb 32 között az orosz Nikulicheva elleni 23-3-mal melegített, majd a nyolcaddöntőben újabb oroszt búcsúztatva (6-5) jutott a negyeddöntőig. Itt az azeri Azizovát ütötte el a továbbjutástól (15-6). Az elődöntőben a harmadik helyen rangsorolt, horvát Jelics 6-1-gyel jobbnak bizonyult, ezzel Rebeka bronzérmet szerzett.

Kotsis Edina (57 kg) az orosz Galkina ellen kezdett és nyert 9-3-ra. A legjobb 16 között török ellenfelet búcsúztatott (3-2). A negyeddöntőben azonban 6-5-ös vereséget szenvedett a lengyel Adamkiewicztől, amivel az ötödik helyen zárt. Az ugyanebben a súlycsoportban induló Patakfalvy Csenge 3-2-es vereséget szenvedett a nyolcadik kiemelt, horvát Vuleticstől az első mérkőzésén.

Lipcsei Claudia a török Cetin 18-0-s legyőzésével a legjobb tizenhatba jutott, ahol azonban aranyponttal vereséget szenvedett.

Az elmúlt másfél hétben Antalya-ra összpontosult a figyelem. A gyermek Európa-bajnokság (magyar résztvevő nélkül) után következett a klubcsapat Európa-bajnokság, ahol a juniorok közül négyen (Patakfalvy Luca, Józsa Levente, Kopcsik Laura és Egyházas András) is dobogóra állhattak, sőt a junior fiúk a csapatverseny harmadik helyén zártak. Az ezt követő nyílt török bajnokságon a kadetek között szerzett ezüst után (Molnár Bendegúz révén) három junior (Patakfalvy Luca, Egyházas András és Berei Béla), majd kedden Füredi Rebeka is dobogóra állhatott.