A legmagasabb, G1-es besorolású, kétnapos szlovén nyílt bajnokságon indult 165 csapat közül a magyar válogatott az előkelő negyedik pozícióban zárt. Vasárnap három pontszerző helyet szorgoskodtak össze a mieink.

A szombati éremhalmozás után vasárnap három értékes ötödik helyet zsebelt be a magyar válogatott Mariborban Kotsis Edina (felnőtt, 57 kg), Patakfalvy Luca (felnőtt, 49 kg) és Práth Bence (felnőtt, 58 kg) révén.

– Fontos verseny volt, mert bő kerettel utazhattunk Szlovéniába, és felmérhettük, milyen potenciál rejlik a többi versenyzőben, akik még nem tagjai a szűk csapatnak. A junior és kadet csapat teljesítményével teljesen elégedettek lehetünk, külön öröm, hogy Halász Dóra és Tóth Enikő első nemzetközi versenyéről éremmel tért haza. A felnőtteknél türelmes, átgondolt, szisztematikus munkára van szükség, hogy a hibákat kielemezve és kijavítva eredményesek legyünk. Nyugodtan készülünk tovább, két hét múlva a holland nyílt bajnokságra ismét egy szűkebb kerettel utazunk majd – összegzett Galambos Bence, a felnőtt és junior válogatott edzője.

EREDMÉNYEK