Molnár Bendegúz arany-, Kopcsik Laura ezüst-, Füredi Rebeka bronzérmet szerzett a nyílt holland bajnokság első napján.

A G1-es besorolású eindhoveni tornán Molnár Bendegúz (kadet, 33 kg, képünkön) a német Drosdowskit 27-15-ös győzelemmel búcsúztatta az első körben, majd a brit Wishart elleni 15-6-os sikerével már a legjobb négy között volt. Ott az amerikai Real sem tudta megállítani (10-7). A döntőben a német Sendrei ellen vívta legszorosabb mérkőzését, de Bendegúz aranyponttal megszerezte az első helyet.

Kopcsik Laura (junior, 46 kg) magabiztos, pontkülönbséggel (21-1) megnyert első találkozója után − a svájci Hagenauer legnagyobb bánatára − a másodikat is nagy különbséggel hozta (30-9) az azeri Pirseyidova ellen. A döntőbe jutásért a belga Gevers ellen már komolyabb próbatétel várt rá, de aranyponttal (7-5) bejutott a fináléba. Ott azonban a német Kisskalt (7-5) volt a jobb, ezzel Laura ezüstérmet nyert.

Füredi Rebeka (felnőtt, 67 kg) a legjobb 16 közé kerülésért is meccselnie kellett. A spanyol Castro elleni 25-17-tel hangolt a nap további részére. A dán Overgaard 11-3-as legyőzése után a negyeddöntőben holland Abbink ellen aranyponttal, 8-6-ra nyert. A döntőbe azonban az azeri Azizova jutott Rebeka elleni 13-6-os sikerével, ezzel a magyar lány egy bronzéremmel gazdagította kollekcióját.

Fischer Péter (junior, 51 kg) a belga Zairt ugyan megverte 15-7-re, de a következő körben a görög Ioannou 8-7-es, minimális sikerével Péter búcsúzni kényszerült. Berei Béla (junior, 63 kg) 23-10-es sikerrel kezdett a svéd Manfj ellen, de következő fordulóban a német Muhammedcan aranyponttal (23-21) bizonyult jobbnak. Egyházas Andrásnak (junior, 68 kg) is egy nyert meccs jutott. A holland Rosalia ellen 21-19-es diadallal nyitott, de a Saura Ube útját állta (12-8).

Práth Bence (felnőtt, 58 kg) a török Sengul elleni találkozója 14-7-es török vezetésnél félbeszakadt, és a török ment tovább. Kotsis Edina (felnőtt, 57 kg) az első meccsén, az azeri Eristől 15-14-es vereséget szenvedett. Patakfalvy Luca (junior, 49 kg) a későbbi ezüstérmes, spanyol Cabel Sol ellen, 13-13-as végeredmény után, a számítógép döntésének köszönhetően kapott csak ki az első találkozóján.

EREDMÉNYEK

VASÁRNAPI SORSOLÁS