Hét főből álló válogatott keret vesz részt a bulgáriai U21-es Európa-bajnokságon. Többeknek ez lesz az első ilyen korosztályos kontinenstornája, ez a csapat adhatja a jövő felnőtt válogatottját.

Nagyon fiatal csapattal utazik a magyar válogatott az U21-es Európa-bajnokságra. A szófiai tornán induló magyarok közül sokaknak ez lesz az első korosztályos Eb-je.

– Büszke vagyok a sportolókra, ahogy az intenzív felkészülést végigcsinálták. Külön köszönöm a klubedzőknek, hogy elengedték a válogatotthoz a sportolókat és jól felkészülten érkeztek hozzánk. Nagy segítséget nyújtottak a partnerek, akikkel közösen tudtunk készülni az edzőtáborban – avatott be a felkészülési részletekbe Galambos Bence, a válogatott edzője. – Az egész európai mezőny kint lesz, ráadásul országonként két versenyző indítható. Talán az eddigi legerősebb Eb lesz. Motiváltak a fiatalok, és tudom, hogy tudásuk legjavát nyújtják majd. Fel kell építenünk a jövő csapatát, ez pedig erre egy tökéletes állomás. Ha pedig valóban kihozzák magukból a legtöbbet, akkor elégedett leszek, jelentsen ez érmeket vagy csak 1-2 győzelmet.

u21A magyarok programja:

Április 6., csütörtök: Práth Bence (58 kg), Patakfalvy Luca (49 kg), Kopcsik Laura (46 kg)

Április 7., péntek: Egyházas András (68 kg), Berei Béla (63 kg)

Április 8., szombat: Füredi Rebeka (67 kg), Patakfalvy Csenge (62 kg)

Április 9., vasárnap: nincs magyar érintett