Patakfalvy Luca csütörtöki ötödik helye után Egyházas András is a negyeddöntőig verekedte magát Szófiában, ahol csak egyetlen ponttal volt jobb lengyel riválisa.

Két magyar lépett pástra pénteken a bulgáriai, 21 éven aluliaknak rendezett kontinenstornán. Egyházas András (68 kg) a portugál Gomes ellen kezdte a napot és ugyan már 4-1-re is vezetett, a mérkőzés végén 4-4 állt az eredményjelzőn. Aranypontot egyik fél sem tudott szerezni, ám, a több jegyzett, de pontot nem érő találattal továbbjutott a magyar fiú.

A nyolcaddöntőben az azeri Aliyev következett. Itt már 6-1-re is vezetett András, riválisa viszont visszahozta magát a mérkőzésbe, de taktikusan, jól védekezve megtartott előnyéből egyet (8-7).

A négy közé jutásért Millertet kellett volna legyőzni. A lengyel szinte végig vezetett, és jól is védekezett. Egyházas nem adta fel, és folyamatosan csökkentette a hátrányt, amit fegyelmezettségének köszönhetően sikerült is minimalizálnia, de 12-11-es lengyel vezetésnél véget ért a harmadik menet. Egyházas András ezzel a magyar csapat második ötödik helyezését szerezte.

Berei Béla (63 kg) az első körben a spanyol Caballeróval találkozott. Sok intéspontot gyűjtött be a magyar fiatal, és a hispán végül 10-8-ra tudott nyerni ellene.

Szombaton Füredi Rebeka a görög Sarri ellen kezd a tizenhat közé kerülésért, míg Patakfalvy Csenge (62 kg) a román Ionescuval találkozik szintén a legjobb 32 között.

SORSOLÁS